29. 3. 2024 (15:00) | ČFL - 20. kolo: Sokol Hostouň vs. Povltavská FA (Hostouň)

SP | Tým Sokol Hostouň "A" vyhrál finálový turnaj a stal se přeborníkem Kladenska 2017/18

V sobotu 17. června hostil fotbalový areál v Dobrovízi Finálový turnaj kategorie Starší přípravky, který určil konečné umístění v sezóně 2017/18. Náš klub měl v turnaji dokonce dvojí zastoupení.

Turnaje se účastnilo 8 družstev, nominovaných dle sezónních výsledků OFS Kladno, a to: Doksy, Hostouň A, Slovan Kladno, Kročehlavy, Zákolany, Brandýsek, Slaný a Hostouň B . Týmy se utkaly navzájem "každý s každým", na 15 minut. Vítězství za 3 body, remíza 1 bod.

Našemu "áčku" los přinesl do prvního duelu SK Doksy. Hned v úvodu nás trochu zmrazil trochu smolný gól, kdy se soupeři po odrazu vysokého míče podařilo vstřelit branku. Soupeř houževnatě bránil, naši střelci se pomalu zaměřovali. Chvilku před závěrečnám hvizdem jsme za stavu 2:2 stříleli nepřímý kop, podařilo se vstřelit branku, radost ale byla předčasná, uznána nebyla. Remíza pro nás byla ztrátou, po očku jsme sledovali výsledky hlavního rivala Slovanu Kladno. Naše další duely jsme zvládali velmi dobře, a postupně jsme přehráli všechny zbývající soupeře. Stejně tak i Slovan a tak bylo jasné, že o vítězi rozhodne vzájemný zápas, který byl shodou okolností poslední pro oba celky. Po disciplinovaném a bojovném výkonu jsme ho zvládli 3:1 a získali tak prvenství v turnaji. Musíme poděkovat za podporu a povzbuzování rodičům i hráčům našeho béčka. Tomu jsme podporu vrátili, zejména v posledním jejich vystoupení. 

Naše "Béčko" v turnaji obsadilo 8. příčku, ale z přístupu většiny hráčů, bojovnosti jsme byli též nadšeni. I přes zranění turnaj odbojovali se vztyčenou hlavou a mnoho z duelů prohráli opravdu těsně. Extra pochvala směřuje k nebojácné brankářce Monice. Převážná část tohoto družstva bude tvořit základ týmu starší přípravky pro následující sezónu a je dobře, že je vidět vzestupný výkon u většiny hráčů.

 

Hlavní trenér "Úseku malých forem" Sokolu Hostouň Jaromír Boháč stručně hodnotil: " Bylo dnes vidět, že jsme hodně stáli o to vyhrát celý turnaj. Je to pro mužstvo ta největši odměna za celou sezónu. Nejvíce me těší, že jsme hráli hezký kombinační fotbal. Z 50 mužstvev na okrese být 1. a 8. (Hostouň A a Hostouň B) je dobrý výsledek a před rokem a půl se nám o tom ani nezdálo. Všichni v obou týmech bojovali a moc chtěli být co nejlepší. Některe výkony hráčů pro mě byly příjemným překvapenim. Poděkovani patří i rodičům za celoročni podporu a dnešní neutuchající povzbuzování. Myslim, že jdeme správným směrem a věřím, že klukům a holkám to dodá další chuť do trénovaní…"

>>FOTOGALERIE               >>VIDEO              >>KLADENSKÝ DENÍK         

 


Text, foto - Bohumil Kučera

 

 



Zdroj: https://kladensky.denik.cz/fotbal_region/finale_starsi_pripravka_ofskladno_hostoun_20180617boh.html




Zdroj: https://kladensky.denik.cz/fotbal_region/finale_starsi_pripravka_ofskladno_hostoun_20180617boh.html

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Fan Shop Sokol Hostouň