29. 3. 2024 (15:00) | ČFL - 20. kolo: Sokol Hostouň vs. Povltavská FA (Hostouň)

2. kolo, 30. 08. 2017

Sokol Hostouň 3 : 0 TJ SK Hřebeč

Sestava Hostouň: Matěj Krátký, Jan Musel, Matěj Šíp, Matěj Šíp, Šimon Potužník, Oleh Fedorovych, Jiří Šesták, Jakub Pospíšil, Dominik Mráček, Antonín Unger, Jiří Fanta, Šimon Rákos, Lukáš Hašpl, Petr Milota, Lukáš Kašpar, Luboš Tříska, Lukáš Lejsek

Počet diváků: 50

Hřiště: Hostouň

Komentář k zápasu:

30.8. bylo pro nově vytvořené mužstvo mladších žáků prvním dnem, kdy vstoupilo  do nového ročníku mistrovských utkání. Bohužel,  vzhledem k ještě  prázdninovému termínu, se někteří hráči nemohli zápasu zúčastnit a hráči tím byli ochuzeni o možnost si i v přípravě  spolu alespoň jednou zahrát přátelské utkání. Za velmi teplého počasí na hřišti v Dobrovízi jsme nastoupili s hráči ročníků 2005, 2006, ale i s pomocí hráčů ze starší přípravky 2007, 2008.  Kvalita hostující mužstva z Hřebče byla pro nás velkou neznámou, a proto  jsme v prvním poločase zvolili více defenzivní rozestavění 3, 3, 1. Jak se od  samého začátku utkání ukázalo, byly naše obavy zbytečné a hostující mužstvo jsme přehrávali ve všech herních činnostech. Byli jsme rychlejší, důraznější, technicky vybavenější a soupeř měl velké  problémy i  s naším rozestavěním. 1. polovina zápasu, tak byla ve znamení čekání, kdy dáme první gól.  I přesto, že se hrálo jen na jednu bránu, nedokázali jsme žádnou z brankových příležitostí proměnit. Po přestávce se obraz hry nezměnil, ale změnilo se naše rozestavění na více ofenzivní 2,3,2. Za  výrazného povzbuzování rodičů a příznivců našeho mužstva jsme se nakonec v polovině druhé poločasu dočkali. Z poměrně nevýrazné akce propadla střela Matěje Šípa do branky. Soupeř dál pouze úporně bránil na vlastní polovině, ale nechával jednoho hráče v polovině hřiště, aby případně využil dlouhé přihrávky nebo naší chyby v rozehrávce. Až na jednu výjimku, jsme se s novým soupeřovým rozestavěním vyrovnali a díky našemu pohybu, důrazu a předskakování při dlouhých přihrávkách soupeře jsme nepřipustili žádnou komplikaci. Na další  branky, i kvůli viditelné únavě soupeře, jsme již  nemuseli dlouho čekat a góly Tondy Ungra a Jirky Fanty jsme navýšili skóre na konečných 3 : 0. Podle průběhu  zápasu bychom si  zasloužili určitě vyšší brankový rozdíl, ale bylo přeci jen znát, že naši  hráči se těžko vyrovnávali s přehuštěnou obranou soupeře a málo stříleli.

 

Všichni naši hráči si zaslouží pochvalu za přístup k utkání, bojovnost a dobré  dodržování taktických pokynů. Především pro obránce a střední záložníky nebyla jednoduchá  situace neustále rychle přistupovat k protihráčům a předskakovat při dlouhých přihrávkách a přitom neudělat chybu. Určitě musíme zapracovat na prvním doteku s míčem, v rychlosti při řešení situací před vápnem soupeře a méně kazit i jednoduché přihrávky.

 

Poděkování patří i rodičům za neustálé povzbuzování a za vřelé ovace po skončení zápasu. Máme týden do dalšího mistrovského zápasu, tak při  dalších trénincích, už snad v plné sestavě, budeme pracovat na vylepšení všech herních činností, abychom i v dalších utkáních obstáli.

 

Jaromír Boháč

 

hlavní trenér

 

Fan Shop Sokol Hostouň